Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν πολλοί κανόνες και πολύ μικρή αποτελεσματικότητα του πλαισίου για την πράσινη μετάβαση. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι έγινε λάθος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο στην πολιτική και η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταργήσει τις ιδεολογικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υφίστανται σήμερα. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σήμερα στο Athens Energy Summit.

Οι χώρες – μέλη, πρόσθεσε, πρέπει ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσουν την πράσινη μετάβαση και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη αποτελεσματικότητα στις επενδύσεις.

Ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες θα προχωρήσει χωρίς επιδοτήσεις, σε αντίθεση με την αντλησιοταμίευση η οποία όπως είπε δεν μπορεί να σταθεί μόνο με όρους αγοράς.

Αποθήκευση ενέργειας, σημείωσε ο υπουργός, θα γίνεται και στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων ενώ το υδρογόνο σήμερα είναι μη ανταγωνιστικό και θα πρέπει να περιμένουμε ωρίμανση της τεχνολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ