Ειδικοί που διαβάζουν τα χείλη έχουν να προσφέρουν τις δικές του θεωρίες σχετικά με τι έλεγε ο βασιλιάς Κάρολος όταν τον «συνέλαβε» η κάμερα να μιλάει ενοχλημένος προς την Καμίλα ενώ περίμενε να αρχίσει η τελετή της στέψης του.

Σε σκηνές που μεταδόθηκαν ζωντανά σε τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ο Κάρολος εθεάθη να κάθεται στην άμαξά του μαζί με την Καμίλα, περιμένοντας να δοθεί το πράσινο φως για να εισέλθουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για να ξεκινήσει η τελετή.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας – συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούι – έφτασαν αργά στην τελετή και αναγκάστηκαν να ενταχθούν στην πομπή πίσω από τον βασιλιά Κάρολο αντί να μπουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ πριν από αυτόν, μαζί με τους υπόλοιπους βασιλείς και εκατοντάδες καλεσμένους.

Καθώς ο ίδιος και η Καμίλα κάθονταν αμήχανα στην άμαξά τους για αρκετά λεπτά, περιμένοντας το ΟΚ για να μπουν στο Αβαείο, φαίνεται ότι ο Κάρολος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του – τουλάχιστον, σύμφωνα με δύο ειδικούς στην ανάγνωση χειλιών που παρακολούθησαν το υλικό.

«Ανησυχώ για τον χρόνο, εννοώ ότι ήταν περισσότερο αυτή τη φορά και, λοιπόν, ε, εννοώ κοίτα! Ξέρω», ανέφερε ένας αναγνώστης χειλιών στη Daily Mail ότι είπε ο Κάρολος στο σχετικό απόσπασμα, το οποίο έχει προβληθεί αρκετά εκατομμύρια φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας. Ναι, είμαι… αυτό είναι αρνητικό. Πάντα υπάρχει κάτι», είπε ο Κάρολος, σύμφωνα με έναν άλλον ειδικό που διαβάζει χείλη στη Daily Mail.

Το παλάτι του Κένσινγκτον δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο από τα παρασκήνια με τον Ουίλιαμ, την Κέιτ και τα παιδιά τους να ετοιμάζονται για τη στέψη του Σαββατοκύριακου – με πλάνα που δείχνουν την οικογένεια να τρέχει σε ένα όχημα που περιμένει για να προλάβει την τελετή.

Οι σύντομες δύστροπες στιγμές του Καρόλου έχουν γίνει πρωτοσέλιδα μετά τον θάνατο της μητέρας του πέρυσι – κυρίως, δύο ξεχωριστά περιστατικά που κατέγραψε η κάμερα, ένα κατά το οποίο έκανε σήμα σε έναν βοηθό με σφιγμένα δόντια να αδειάσει το γραφείο του, και ένα άλλο κατά το οποίο θύμωσε για ένα ελαττωματικό στυλό ενώ υπέγραφε σημαντικά έγγραφα.