Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στην Αμερική το Νοέμβριο του 1973 από Έλληνες μετανάστες, που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα δύο χρόνια μετά.
Μεγάλωσε ακούγοντας τις αφηγήσεις του πατέρα του για τα εστιατόρια του. «Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που ως έφηβο με έκανε να θέλω να μαγειρεύω ή κάποια άλλη παρέμβαση έπαιξε το ρόλο της, αλλά η γοητεία δεν έφυγε ποτέ από το πίσω μέρος του μυαλού μου», λέει ο ίδιος.
Ποια ήταν η πρώτη του μαγειρική απόπειρα; Προσπάθησε, σε ηλικία 15 χρόνων, να αντιγράψει τη μηλόπιτα της μητέρας του. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι!
Στα 18 του επιστρέφει στην Αμερική με σκοπό να σπουδάσει Μηχανολογία. Εκεί εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια για να καλύψει τα έξοδά του. Τότε έγινε και το μεγάλο «κλικ» και παράτησε τις σπουδές του για χάρη της μαγειρικής.
Στην Αμερική, στη σχολή μαγειρικής όπου φοιτούσε, γνώρισε και τον τότε συμφοιτητή του Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Εργάστηκε σε κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων στο Φοίνιξ της Αριζόνα αλλά και στο Μανχάταν.
Επέστρεψε στην Ελλάδα πριν 10 χρόνια.
Όταν μαγειρεύει επιλέγει να ακούει χορευτική μουσική.
Αγαπημένος προορισμός του είναι οι Κυκλάδες.
Είναι Σκορπιός.