Ο Robin Gibb δεν είχε ποτέ πολύ χρόνο για τον πραγματικό κόσμο. Προτιμούσε να ζει στη δική του «χώρα του Ποτέ». «Είμαι ευτυχισμένος όταν είμαι απορροφημένος στη διαδικασία δημιουργίας», είχε πει κάποτε.

«Η τέχνη είναι για την αιωνιότητα, την ομορφιά και την αθανασία. Δεν σκέφτομαι το θάνατο, αυτός είναι για άλλους ανθρώπους», είχε πει ο Gibb.

Έφυγε από τη ζωή στα 62 του χρόνια την Κυριακή από πνευμονία ενώ έδινε από καιρό μάχη με τον καρκίνο στο έντερο και στη συνέχεια το συκώτι.

Στο πλευρό του βρίσκονταν η 59χρονη σύζυγός του Dwina, η κόρη του Melissa και οι γιοι του Spencer και Robin-John.

Τον περασμένο χρόνο εργαζόταν πυρετωδώς για να ολοκληρώσει το πρώτο κλασικό του έργο, το «Titanic Requiem», στην εκατοστή επέτειο από το ναυάγιο. Έπεσε σε κώμα στο νοσοκομείο την ίδια ημέρα που συμπληρώνονταν εκατό χρόνια από τη βύθιση του Τιτανικού.

«Πιστεύω πως είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια μου, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό», είχε πει.

Ο Gibb αποστρεφόταν τους κανόνες και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του έζησε έξω από αυτούς στο σπίτι του, πρώην μοναστήρι του 11ου αιώνα, κοντά στην Οξφόρδη. Ο ίδιος απολάμβανε την ηρεμία του τοπίου αλλά το μυαλό του σπάνια ησύχαζε.

Με τους αδελφούς του Maurice και Barry σχημάτισε τους Bee Gees, η γόνιμη φαντασία των οποίων μας χάρισε διαχρονικά, όπως αποδεικνύεται κομμάτια, όπως τα «κλασσικά» Stayin’ Alive, How Deep Is Your Love και Night Fever.

«Καλλιτέχνης είναι εκείνος που χρησιμοποιεί την τέχνη για να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν κανονισμοί και κανόνες στον κόσμο της δημιουργίας», είχε δηλώσει. Όπως φαίνεται, κανόνες δεν υπήρχαν και στον 28χρονο γάμο του με τη αμφισεξουαλική Δρυίδη Dwina, μέλος της ινδουιστικής σέκτας «Κόρες του Μπράχμα».

Πριν από τρία χρόνια ο Gibb έγινε πατέρας ενός κοριτσιού, της Snow Robin, το οποίο έφερε στον κόσμο η οικιακή βοηθός της οικογένειας Claire Yang.

Ο Gibb πάντως δεν συμμεριζόταν τις απόψεις της γυναίκας του για τη μετενσάρκωση και τις άλλες ζωές. «Δεν πιστεύω στη ζωή μετά. Αυτό είναι, πρέπει να αδράξεις τη ζωή», έλεγε.

Και αυτό έκανε, δημιουργώντας με τα αδέλφια του έναν κόσμο πολύχρωμο και γεμάτο μουσική για να ξεφύγει από την βυθισμένη στη φτώχεια παιδική τους ηλικία.

Η οικογένεια Gibbs μετακινούνταν συχνά σε όλη τη Βρετανία καθώς ο πατέρας, μουσικός στο επάγγελμα, αναζητούσε δουλειά για να θρέψει τα πέντε παιδιά του.

«Ο αληθινός κόσμος ήταν πολύ αληθινός-και δεν θέλαμε να συμμετέχουμε στην κανονική ζωή. Θέλαμε να φτιάξουμε έναν κόσμο μαγικό για τους τρεις μας και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε ήταν να απομονωθούμε και να αφοσιωθούμε στη δημιουργία», είχε δηλώσει ο Robin.

Δείτε τις φωτογραφίες