Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους, που σήμερα απολογήθηκαν ως μέλη του νέου κυκλώματος εκβιαστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μάλιστα, για να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς τους φέρονται να προέβαλαν πως κανείς από τους επιχειρηματίες που εμφανίζονται να έπεσαν θύματα του κυκλώματος δεν τους έχει καταγγείλει.

Επιπλέον, κάποιοι από τους κατηγορούμενους φέρονται να έκαναν χρήση του δικαιώματος της σιωπής, με αποτέλεσμα σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση να μην πουν ούτε μια λέξη.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν και, ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Ένας από τους κατηγορούμενους που πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα 14 άτομα, τα οποία είναι αντιμέτωπα με βαρύτατες κατηγορίες, καθώς εμφανίζονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες αλλά και πρατηριούχους, που αν δεν υπέκυπταν φέρονται να τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα καταστήματά τους.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο.