Διαφορετική άποψη φαίνεται πώς έχει πλέον για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Δημήτρης Παπανώτας, έπειτα από την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τον θέσει εκτός του ψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ευρωεκλογές.
Σε απάντηση σε σχόλιο ενός follower του στο Instagram, ο γνωστός δημοσιογράφος είπε πώς ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «καλό παιδί», αλλά «δεν κάνει για ηγέτης».
«Αλήθεια? Με έβγαλε εμένα ρατσιστή, ξεπερασμένο, μισογύνη, και απαράδεκτο και μετά το…μετάνιωσε? Και αύριο σαν πρωθυπουργός θα μιλάει με Ερντογάν και ηγέτες μεγάλων δυνάμεων κι εμείς θα του έχουμε εμπιστοσύνη? Κι αν μπει μέσα η Μπεκατώρου και του πει “ή εγώ ή ο Ερντογάν ” τι θα γίνει? Πόλεμος? Άσε ρε φίλε… Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης…», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπανώτας.
«Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο»
Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας το Σάββατο, θέλοντας να απαντήσει σε όσα είπε ο Έφη Αχτσιόγλου για τον ίδιο για την τοποθέτησή του που προκάλεσε αντιδράσεις.
«Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στη σκέψη μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το “μιλήστε, εφόσον κακοποιείστε” από το “φταίτε επειδή κακοποιείστε”. Είναι άλλο το “έχεις ευθύνη να μιλήσεις” από το “έχεις ευθύνη γιατί προκάλεσες τη βία”. Η κυρία Αχτσιόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά, ότι “αυτή φταίει” κλπ.
Μακριά από μένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο, παρακαλώ πολύ, δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μιλούσε για την κακοποίησή της και επί δέκα χρόνια έτρεχα στα δικαστήρια. Έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι ή αν σκέφτομαι αλλιώς», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.
Ο Δημήτρης Παπανώτας είπε στη συνέχεια: «Εγώ είπα ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες. Και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας την κακοποίηση, εφόσον δεν μιλάτε και εφόσον το ανέχεστε, γιατί πραγματικά αν δεν το πείτε, πώς η κοινωνία θα παρέμβει; Δεν μπορεί να το ξέρει από μόνη της για να παρέμβει. Άρα, το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε. Εγώ αυτό είπα.
Και έρχεται η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία κυβερνούσε πέντε χρόνια ως μέλος μιας κυβέρνησης και λέει ότι “δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει τόπος να καταφύγεις (δομές), δεν υπάρχει αντίληψη στην αστυνομία που να σε βοηθήσει και θα πας εκεί και δεν θα σου δώσουν σημασία, ακόμα και στη δικαιοσύνη να πας και να βγάλεις ασφαλιστικά μέτρα, δεν θα εφαρμοστούν”. Όταν μια κακοποιημένη γυναίκα ακούει αυτό το λόγο, της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια; Κάθε άλλο, της λες κάτσε στα αβγά σου και πέρνα μόνη σου το μαρτύριό σου».