Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι δεν του αρέσει η σοκολάτα, σίγουρα λέει ψέματα. Είναι το πρώτο πράγμα όταν σκεφτόμαστε κάτι γλυκό, τουλάχιστον οι περισσότεροι, ενώ η απόλαυση που προσφέρει, για τους λάτρεις των γλυκών, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.
Και ενώ θα έλεγε κανείς ότι η υπερβολική της κατανάλωση αποτελεί αιτία για διάφορα προβλήματα υγείας, όταν τρώγεται με μέτρο μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για τον οργανισμό μας. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η συνιστώμενη καθημερινή κατανάλωσή της ανέρχεται σε 50 γραμμάρια, ενώ οι ειδικοί, σύμφωνα με το koko.news προτείνουν φυσική σοκολάτα που περιέχει βούτυρο κακάο και πάστα, λεκιθίνη σόγιας και ζάχαρη.
Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας παράγει ένα αγγειοδιασταλτικό αποτέλεσμα που προστατεύει την καρδιά από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Αποτελεί σημαντική πηγή ινών
Τα 100 γραμμάρια σοκολάτας, με 70% έως 80% κακάο, παρέχουν σχεδόν 11 γραμμάρια ινών, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να ελέγχει τη χοληστερόλη, να φροντίζει το πεπτικό σύστημα και να δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού.
Μειώνει το άγχος
Η σοκολάτα αποτελεί ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό, μειώνει το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση και δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας. Επιπλέον, η κατανάλωσή της διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών, που ευθύνονται για την αίσθηση της ευχαρίστησης αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης.
Βελτιώνει τη μνήμη
Η σοκολάτα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του εγκεφάλου που προωθεί τη μνήμη. Επιπλέον, βοηθά στη συγκέντρωση και δρα κατά της άνοιας και του Αλτσχάιμερ.
Βοηθά στην πρόληψη ασθενειών
Η κατανάλωση 500 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 20%, ενώ δρα και ως φυσικό ανακουφιστικό, οπότε η κατανάλωσή της μπορεί να αποτρέψει και να ελέγξει τον πόνο.