Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο εκτός από γεύση σε μια σαλάτα προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία του οργανισμού και ειδικότερα, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Αν μάλιστα, προσθέσετε στη σαλάτα σας και λίγους ξηρούς καρπούς και μερικές φέτες αβοκάντο, τότε πέρα από ένα υγιεινό γεύμα, προσφέρετε στον οργανισμό σας μια «βόμβα» υγείας!
Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, τα ακόρεστα λίπη του ελαιόλαδου και των υπόλοιπων συστατικών σε συνδυασμό με το μαρούλι που καταλήγει στο στομάχι μας, δημιουργούν μια χημική αντίδραση από την οποία προκύπτουν νιτρο λιπαρά οξέα.
Αυτά με τη σειρά τους, αντιδρούν με ένα ένζυμο και μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως έδειξαν πειράματα που έχουν γίνει σε ποντίκια.
Το ίδιο υγιεινό αποτέλεσμα προκύπτει και όταν αντί για μαρούλι, συνδυάζετε τα καλά λιπαρά με σπανάκι, σέλινο, καρότα και παντζάρι.
Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.