Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πυροτεχνουργοί του στρατού που έφτασαν στην περιοχή του Ζευγολατιού στην Κόρινθο για την εξουδετέρωση μιας χειροβομβίδας η οποία χρησιμοποιούταν ως διακοσμητικό στο μπαλκόνι μιας γυναίκας!

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr , η γυναίκα βρήκε τη χειροβομβίδα πριν από περίπου τρεις μήνες κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών σε χωράφι της. Όπως είπε η ίδια, την πέρασε για βαρίδι, τη μάζεψε και τη μετέφερε στο μπαλκόνι του σπιτιού της, όπου και παρέμεινε.

Πριν από λίγο καιρό γείτονας της ζήτησε το δήθεν βαρίδι, να το πάρει στην αυλή του ως ενθύμιο του Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς αυτός αναγνώρισε, φαίνεται, πως δεν πρόκειται για βαρίδι.

Για καλή τους τύχη, δεν εξερράγη, ενώ τρίτο άτομο την είδε, αναγνώρισε τον κίνδυνο που διέτρεχαν όλοι και ειδοποίησε τις Αρχές. Έτσι, έφθασαν πυροτεχνουργοί από την Κόρινθο και με τη συνδρομή Πυροσβεστικής και Μονάδας του Νοσοκομείου μεταφέρθηκε στο παλιό λατομείο στου Κατσαρού, όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, άγιο είχαν οι κάτοικοι στο Ζευγολατιό, καθώς η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.