Για την παρακμή της δισκογραφίας, την παράνοια των ημερών, τις οικονομικές συνθήκες αλλά και την Χρυσή Αυγή μιλά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Παντελής Θαλασσινός.

«Η Χρυσή Αυγή είναι εντελώς μόνη της, με δική της παντιέρα και σημαία. Βρήκε χώρο στην ελληνική κοινωνία μέσα από τον μανδύα της δήθεν αλληλεγγύης», σχολιάζει ο γνωστός τραγουδοποιός. Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι η κορυφή του παγόβουνου που εμείς δημιουργήσαμε, λέει ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Ζούσαμε – είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο αλλά πρέπει να το θυμόμαστε – μέσα στην ψεύτικη και πλαστική ευτυχία μας πιστεύοντας ότι θα κρατήσει για πάντα. Ακόμα κι εγώ που ως άνθρωπος δεν είχα τάσεις μεγαλομανίας και υπερκαταναλωτισμού, εντούτοις, σε πράγματα που αφορούσαν τη δουλειά μου ξόδευα παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Άργησα να συνειδητοποιήσω ότι τα προϊόντα της τεχνολογίας αλλάζουν σχεδόν κάθε μήνα. Τώρα έχω γίνει πιο συνετός.»

Όπως επισημαίνει ο Παντελής Θαλασσινός, δισκογραφία πια δεν υπάρχει , αφού «οι άνθρωποι που κρατούσαν τα ηνία σταμάτησαν να ενδιαφέρονται μόλις είδαν ότι δεν θα έχουν κανένα κέρδος. Όταν έγινε ασύμφορη η παραγωγή των τραγουδιών την “έκαναν” και αυτό αποδεικνύει ότι δεν κόπτονταν για το ελληνικό τραγούδι».