«Θα θελα να μαι εισιτήριο στην τσέπη σου» ερμήνευε ο γνωστός τραγουδοποιός και με τη φωνή του καθήλωνε τους θαυμαστές του. Το ίδιο και με τη μουσική του.

Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά. Ο πατέρας του ήταν από τη Χίο και η μητέρα του από την Σέριφο. Στη Χίο, από τα 2 μέχρι τα 9, πλάι στον αδερφό του, Γιάννη, έκανε τα πρώτα του βήματα μαθαίνοντας κιθάρα από τους μουσικούς του Ναυτικού Ομίλου του νησιού, όπου εργαζόταν ο πατέρας του.

Στον Πειραιά, και μετά το Γυμνάσιο, (σημερινό λύκειο), εκτός από τις διάφορες δουλειές που εργάστηκε, άρχισε να δουλεύει και σαν κιθαρωδός σε ταβέρνες, και μικρές μπουάτ του Πειραιά.

Το 1987 μπήκε στη δισκογραφία, με τον Γιάννη Νικολάου, με το ντουέτο «Λαθρεπιβάτες», με τα τραγούδια, «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω», κ.α. κάνοντας μαζί τέσσερις συνολικά δουλειές, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1991.

Δύο χρόνια αργότερα, ηχογράφησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Νύχτας Κύματα», και αμέσως γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για 14 ακόμα προσωπικά CDs που έμελλε να γίνουν, χρυσά, πλατινένια, και ένα απ αυτά, δύο φορές πλατινένιο. Ο ίδιος θεωρεί σταθμό της ζωής του, τη συνάντηση και τη συνεργασία του, με τον Ηλία Κατσούλη, με τον οποίο έκαναν μεγάλες επιτυχίες.

Έχει στο ενεργητικό του πολλές δουλειές και ως συνθέτης, αλλά και περίπου πενήντα ακόμη, στους οποίους συμμετέχει σαν τραγουδιστής σε δουλειές άλλων. Τελευταίες του δουλειές μέσα στο 2013, τα «10 Τραγούδια της Ελπίδας» και η «Ανοιχτή Ακρόαση».

Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί, με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες στιχουργούς, συνθέτες, και διακεκριμένους ερμηνευτές.

Έχει γράψει ή έχει τραγουδήσει, στη δισκογραφία, περί τα 500 τραγούδια σε σύνολο και οι συναυλίες του πλέον ξεπερνούν τις 800. Τραγούδησε σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και σε χώρες του εξωτερικού με μεγάλη επιτυχία.

Έχει επίσης γράψει μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, σίριαλ, διαφημίσεις, μουσικά σήματα σταθμών κ.ά.

Αυτή την περίοδο, ο Παντελής Θαλασσινός τελειώνει τις εμφανίσεις του στο «Ρυθμός Stage», με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις μεγάλες του επιτυχίες, τα νέα του τραγούδια από τους δύο τελευταίους του δίσκους «10 τραγούδια της ελπίδας» και το διπλό live CD «Ανοιχτή Ακρόαση». Όπως λέει στο newsbeast.gr, στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται και τραγούδια συναδέλφων του. «Ερμηνεύουμε ό,τι μας αγγίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Παντελής Θαλασσινός καταφέρνει με ένα μοναδικό τρόπο να εναλλάσσει το ροκ με το παραδοσιακό. Η αγάπη που του τρέφουν οι συνάδελφοί του είναι αδιαμφισβήτητη και γι’ αυτό πολλοί πηγαίνουν να τον συναντήσουν μουσικά και να ανεβούν μαζί του στη σκηνή.

Ο γνωστός τραγουδοποιός, όμως, βρίσκεται και στο στούντιο δημιουργώντας για έναν πολύ καλό του φίλο, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει το όνομά του. «Δημιουργούμε, προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για το καλύτερο».

Θα συμβούλευε τους νέους, όπως αναφέρει, να ασχοληθούν με τη μουσική, αρκεί, να έχουν κάνει σπουδές γιατί ο χώρος του (και όχι μόνο αυτός) είναι αρκετά δύσκολος.

Πιστεύει ότι η οικονομία αυτή τη στιγμή είναι πολύ άσχημη και θεωρεί ότι δεν νοιάζονται για τον απλό κόσμο. Και για να τεκμηριώσει την άποψή του, λέει ότι οι κυβερνώντες δεν ζουν στο… πετσί τους αυτό που περνάει ο ελληνικός λαός. «Δεν μπορεί μόνο να την πληρώνουν οι μισθωτοί», συμπληρώνει, τονίζοντας ότι είναι αγανακτισμένος από την πολιτική που ασκείται στη χώρα μας.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».