Ως τον «μακροβιότερο δήμαρχο στην Ελλάδα, με 32 συναπτά έτη στο αξίωμά του» αποχαιρέτισε τον Ιανουάριο του 2017 ο δήμος Γαλατσίου τον άνθρωπο που τον σφράγισε.

Ο Βασίλης Παπαδιονυσίου δεν ήταν πια στη ζωή, το έργο του στον δήμο και το όνομά του δεν θα ξεχνιόταν ωστόσο, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο που εκλέχτηκε 8 φορές στο ύπατο δημοτικό αξίωμα.

Όπως πληροφορηθήκαμε από ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο γεννημένος το 1931 Παπαδιονυσίου είχε βγάλει τη Νομική Αθηνών και πρόλαβε να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου για ένα διάστημα, πριν τον κλέψει οριστικά το όραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήμαρχος εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1964, με το που μετατράπηκε το Γαλάτσι σε δήμο δηλαδή, συμβάλλοντας κι αυτός στη μεταμόρφωση της μικρής κοινότητας σε πολύβουη πόλη.

Με εξαίρεση το «διάλειμμα» της άνομης περιόδου της Χούντας, ο Παπαδιονυσίου εκλεγόταν μονίμως δήμαρχος από το 1964 ως και το 2002, όταν ηττήθηκε τελικά στον δεύτερο γύρο των δημαρχιακών εκλογών και είπε να αποσυρθεί. Έχοντας διαγράψει 8 ολόκληρες θητείες.

Το 2013 τιμήθηκε δικαίως από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής για την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία ήταν ταγμένος ολόψυχα, αρνούμενος πεισματικά να κατέβει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό