Η κατάληψη που είχε προαναγγελθεί για την ώρα κατά την οποία θα εξελισσόταν η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών των συμβουλίων, στο ΤΕΙ της Λαμίας, έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, καθώς οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να βάλουν σε τάξη εκείνους οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στο Ίδρυμα. Έγιναν μάλιστα 4 προσαγωγές για τη διασταύρωση στοιχείων, ατόμων, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Σημειώνεται ότι έως εκείνη τη στιγμή παρίσταντο σπουδαστές των ΤΕΙ οι οποίοι δεν αντέδρασαν, ενώ αργότερα έγινε γνωστό, ότι υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά στην Εισαγγελία της Λαμίας για τη διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας.

Ορισμένες από τις φοιτητικές παρατάξεις, εξάλλου, επιρρίπτουν ευθύνες είτε στον πρόεδρο προσωπικά, είτε στη διοίκηση του ΤΕΙ, για πρόσκληση της αστυνομίας και του εισαγγελέα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος βεβαιώνει ότι δεν κάλεσε εκείνος την αστυνομία, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι ίσως αυτό έγινε από κάποιο άλλο όργανο που δρα στο ΤΕΙ.

Πάντως, οι εκλογές για την ανάδειξη εσωτερικών μελών που είχαν αναβληθεί πριν από δύο μήνες λόγω κατάληψης και προσδιορίστηκαν για σήμερα, εξελίχθηκαν κανονικά από το μεσημέρι και μετά.

(Φωτογραφία από lamiareport.gr)