Η εκτεταμένη χρήση χημικών που έπνιξε χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας με αφορμή τους πλειστηριασμούς στάθηκε η αφορμή για να ματαιωθούν σήμερα πολλές από τις προγραμματισμένες δίκες.

Η ατμόσφαιρα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας το πρωί ήταν αποπνικτική, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παράγοντες των υποθέσεων να προχωρήσουν τη διαδικασία και τελικά να αποφασιστούν οι ματαιώσεις τους.

Η ματαίωση των δικών έγινε με … ανορθόδοξο αφού ανακοινώθηκε από το μεγάφωνο καθώς κανένας δεν μπορούσε να παραμείνει στις δικαστικές αίθουσες πάνω από λίγα λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου αποφάσισαν να απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους. «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες και καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Αθηνών» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση τους οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων πυροδότησαν μεγάλη ένταση και επεισόδια χθες στο Ειρηνοδικείο.

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς ήρθαν στα χέρια με τους άντρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαμαρτυρόμενους, μέσα σε κλειστό χώρο.

Από τα επεισόδια σημειώθηκαν τραυματισμοί και μεταξύ των τραυματιών ήταν και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θάνασης Μπαρτζώκας.