Ποσό που φθάνει τα 19 εκατομμύρια ευρώ εκταμιεύθηκε μέσα στο 2011 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων, μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Ειδικότερα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 διατέθηκαν συνολικά 7.155.842 ευρώ, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του έτους το συνολικό ποσό των εκταμιεύσεων ανέβηκε στα 11.698.083 ευρώ.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, προχώρησε σε έλεγχο όλων των επενδυτικών προτάσεων που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος αφ’ ενός στη βιωσιμότητα των επενδύσεων, τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και αφ’ ετέρου στον κρίσιμο παράγοντα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

«Η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και η δημιουργία ενός οικονομικού περιβάλλοντος που θα οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας και σε αξιοποίηση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί μείζονα στόχο για την Περφέρειας» τόνοσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.