Το γεγονός ότι πλέον δεν διαθέτουν ουσιαστικά υγειονομική περίθαλψη, καταγγέλλουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας. Όπως υποστηρίζουν, μετά το πάγωμα χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Ταμείου Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών, καθώς οι φαρμακοποιοί κατήγγειλαν τη σχετική σύμβαση, οι δικηγόροι έχουν βρεθεί σε τραγική κατάσταση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, τελικά είναι οι ίδιοι που επωμίζονται το βάρος των εισφορών που απαιτούνται, καθώς ενώ αναγκάζονται να πληρώσουν τα φάρμακά τους, πρέπει να περιμένουν τρία ολόκληρα χρόνια για να αποζημιωθούν από το ταμείο τους.

Όπως τονίζεται συγκεκριμένα στη σημερινή, ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας: «Πρόσφατα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας ουσιαστικά κατήγγειλε τη σύμβαση του με τον ΤΥΔΕ, λόγω μη εξόφλησης των οφειλών του προς τους φαρμακοποιούς της Μεσσηνίας, με συνέπεια να μην εκτελούνται πλέον οι συνταγές φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους δικηγόρους της Καλαμάτας. Έτσι, λοιπόν, οι δικηγόροι της Καλαμάτας είναι σήμερα αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα τους και να ακολουθούν στην συνέχεια την διαδικασία αποστολής συνταγών και αποδείξεων προς τον Τ.Υ.Δ.Ε, προς εκκαθάριση και πληρωμή των εξόδων, η οποία οριστική εκκαθάριση ουσιαστικά γίνεται μετά από 2-3 χρόνια περίπου.

Με τον τρόπο αυτό το οικονομικό πρόβλημα, που δημιουργείται στους φαρμακοποιούς, από την μη καταβολή των οφειλομένων σε αυτούς, μεταφέρεται αποκλειστικά στους ασφαλισμένους δικηγόρους Καλαμάτας, οι οποίοι αναλαμβάνουν σήμερα ολόκληρο το κόστος της φαρμακευτικής τους αγωγής, οποιουδήποτε ποσού και αν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, ιδιαίτερα δε για όσους δικηγόρους πάσχουν από σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, που χρειάζονται φάρμακα υψηλού μηνιαίου κόστους και χρειάζεται άμεση επίλυση».

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη συγκεκριμένη κατάσταση ο ΔΣΚ αποφάσισε: να μην χορηγεί πλέον στα μέλη του ένσημα του ΤΥΔΕ «ώστε να μην επικολλάται κανένα τέτοιο ένσημο σε δικόγραφο και θα συστήσει στα μέλη του να μην καταβάλλει κανένας πλέον καμία μηνιαία ασφαλιστική εισφορά μέχρι την οριστική τακτοποίηση – διευθέτηση του εν λόγω θέματος».