Σε φάση προετοιμασίας για δημοπράτηση βρίσκεται το έργο «Ανάπλαση, ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση περιοχών Δήμου Κύμης Ν. Εύβοιας», όπως ενημερώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, με την οποία ζητούσε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, επισημαίνοντας ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει και θα ενισχύσει τον περιπατητικό τουρισμό.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού διευκρινίζει, ότι το έργο «Ανάπλαση, ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση περιοχών Δήμου Κύμης Ν. Εύβοιας», στοχεύει στην ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, όπως ο περιηγητικός, ο φυσιολατρικός και ο αθλητικός τουρισμός αναψυχής.

Το έργο αυτό συμπεριλήφθηκε -με πρόταση του ΕΟΤ- στο σχεδιασμό του Τομέα Τουρισμού και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, θα υλοποιηθεί η ανάπλαση και ανάδειξη μονοπατιών συνολικού μήκους 8.112 μέτρων, που καλύπτουν εκτεταμένη περιοχή της Κύμης (συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θέσεων θέας και ξεκούρασης, αλλά και ελευθέρων χώρων αναψυχής), καθώς και η ανάπλαση ενός ποδηλατοδρόμου συνολικού μήκους περίπου 8 χλμ.

«Το έργο βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για δημοπράτηση και προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, απαιτείται η λήψη σχετικής απόφασης από το ΔΣ του ΕΟΤ» αναφέρει ο κ. Νικητιάδης, ενώ σημειώνει ότι καθώς το συγκεκριμένο έργο ήταν ένα από τα τελευταία που έχουν ενταχθεί, πήρε τη σειρά του σε μια μακρά λίστα έργων για τα οποία έπρεπε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία».