«Δεν μπορούμε να είμαστε διαρκώς με τους ισχυρούς», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την ανάγκη αποκέντρωσης κοινωνικών υπηρεσιών.

Όπως είπε ο δήμαρχος «υπάρχουν ομάδες του πληθυσμού οι οποίες δεν εκπροσωπούνται από κανένα. Και για αυτές πρέπει εμείς να μεριμνούμε», καθώς όπως ανέφερε «οι εξαθλιωμένοι πληθυσμοί , είτε είναι οι άστεγοι είτε οι άποροι που περιφέρονται είτε οι τοξικοεξαρτημένοι, είναι πληθυσμοί που δεν έχουν φωνή και κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους»

Αναφερόμενος στον ΟΚΑΝΑ είπε ότι «δεν μπορούμε να υποκύπτουμε διαρκώς και στην πρώτη, ενστικτώδη αντίδραση των ανθρώπων, οι οποίοι λένε «δεν το θέλω το πρόβλημα δίπλα μου». Εδώ πέρα κόντεψε να γίνει σκοτωμός στο Νέο Κόσμο – και δεν ξέρω αν το έχουμε ακόμη αποφύγει το πρόβλημα αυτό – με την προοπτική να πάνε διοικητικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ να στεγαστούν εκεί. Διοικητικές υπηρεσίες.

Εάν λοιπόν είναι οποιαδήποτε ομάδα διαμαρτυρομένων κατοίκων ψηφοφόρων να βρίσκει σε μας άνευ ετέρου υποστήριξη, νομίζω ότι έχουμε παρεξηγήσει τον ρόλο μας. Γιατί και στους κόλπους του λαού υπάρχουν διαβαθμίσεις ανθρώπων με περισσότερη και λιγότερη πολιτική επιρροή, ανθρώπων περισσότερο ευνοημένων και λιγότερο. Και προπάντων, το επαναλαμβάνω, ανθρώπων που δεν έχουν καμία εκπροσώπηση στο πολιτικό σύστημα».