Πριν από λίγο καιρό η Χίος μετρούσε καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημιές από τις πλημμύρες και ανάμεσα στα κτίρια που επλήγησαν ήταν και αυτό που στεγάζει δικαστικές υπηρεσίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, ενημέρωσε τη Βουλή ότι εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων ο προϋπολογισμός του έργου κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών Φ. Κουβέλη και Ν. Τσούκαλη, οι οποίοι υπογράμμιζαν ότι η κτιριακή υποδομή των δικαστικών υπηρεσιών στη Χίο είναι ανεπαρκής μετά μάλιστα και από νεροποντές που είχαν φτάσει στις αίθουσες του Πρωτοδικείου και πλημμύρισαν τα υπόγεια, καταστρέφοντας μάλιστα μέρος του αρχείου και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην απάντησή του, αναφέρει ότι την τελευταία διετία για το Πρωτοδικείο της Χίου εγκρίθηκαν πιστώσεις για την προμήθεια και συντήρηση μηχανογραφικού εξοπλισμού, όπως και για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου και το Υποθηκοφυλακείο. Πίστωση για την αναβάθμιση και επέκταση μηχανογραφικού εξοπλισμού εγκρίθηκε επίσης για το Ειρηνοδικείο Χίου.

Σχετικά με το θέμα των κτιριακών υποδομών, ο κ.Καστανίδης, αναφέρει ότι μετά την έγκριση μελέτης εφαρμογής του συνόλου του έργου από το ΔΣ της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., συνεδρίασε το ΔΣ του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων και ενέκρινε το νέο προϋπολογισμό του έργου.