Συντετριμμένη ήταν η κόρη του Αλέξη Κούγια, Μάιρα, στην κηδεία του γνωστού ποινικολόγου που τελέστηκε σήμερα. Η Μάιρα εκφώνησε τον επικήδειο για τον πατέρα της και με τρεμάμενη φωνή είπε ότι μέχρι τελευταία στιγμή μέσα στο νοσοκομείο ο πατέρας της την καθησύχαζε και της έδινε κουράγιο.

Η Μάιρα Κούγια θυμήθηκε στιγμές των τελευταίων ετών. Για παράδειγμα, όταν ο Αλέξης Κούγιας μπήκε στην τάξη με μια τούρτα και 51 κόκκινα τριαντάφυλλα για τα γενέθλιά της. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πυροτεχνήματα, τα μπαλόνια και τις όμορφες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί. Δεν θα ξεχάσω ποτέ να σε βλέπω με μια ανθοδέσμη στην πρώτη σειρά σε κάθε μαθητική επίδειξη», είπε.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο αγαπούσες εμένα και τον Χρίστο. Ήσουν ο πρώτος άνθρωπος που με αγάπησε τόσο πολύ. Ήμασταν η πρώτη σου προτεραιότητα, ο λόγος που αγωνιζόσουν καθημερινά, και δεν τα παρατούσες ποτέ», ανέφερε ακόμη.

«Ήσουν μαχητής, ένας άνθρωπος τόσο δυνατός, ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε. Θα είσαι για πάντα για μένα νικητής», κατέληξε.