Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της Ολυμπιακής Αεροπορίας Αριστοτέλη Ωνάση (15.03.1975), το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσει επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του μητροπολίτη Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιου, το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Γλυφάδα.
Ο πρόεδρος του ΠΟΛΚΕΟΑ Βασίλης Τσατσαράγκος, μιλώντας στο Newsbeast για το μνημόσυνο για τα 50 χρόνια από την εκδημία του Αριστοτέλη Ωνάση, τόνισε: «Εμείς ουσιαστικά έχουμε πάρει στις πλάτες μας την ευθύνη για τη διάσωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία με τη “Lamda Development”. Όπου σώσαμε τα αεροπλάνα, δημιουργήσαμε τον οδικό χάρτη για το Μουσείο στο Ελληνικό, που θα αποτυπωθεί και θα διασωθεί το “αποτύπωμα” της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και ως εκ τούτου, με αφορμή από τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση, στις 15 Μαρτίου του 1975, θεωρήσαμε ότι είναι επιβεβλημένο να τιμήσουμε τη μνήμη του ιδρυτή της Ολυμπιακής.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι θέλουμε να τιμήσουμε αυτόν τον άνθρωπο που ίδρυσε μια αεροπορική εταιρεία που έκανε μόνο καλό στη χώρα μας, καθώς έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών, πετώντας στις πέντε ηπείρους και αναδεικνύοντας την Ελλάδα μας ως τουριστικό προορισμό. Μην ξεχνάμε πως σήμερα ο τουρισμός στη χώρα μας αποτελεί τη βαριά βιομηχανία του τόπου. Ο Ωνάσης μέσω της Ολυμπιακής ανέδειξε την Ελλάδα τουριστικά. Δεν υπήρχε πριν από τη δεκαετία του ’60 η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός. Αυτά είναι ζητήματα που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικά και θέλαμε να τιμήσουμε τη μνήμη και την προσφορά αυτού του ανθρώπου, που ήταν ο ιδρυτής της Ολυμπιακής».
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΟΛΚΕΟΑ, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ετοιμάζονται και κάποιες εκδηλώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί για την προσφορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας στη χώρα αλλά και να τιμηθεί ο ιδρυτής της Αριστοτέλης Ωνάσης.