Λιβανέζοι διασώστες ανέσυραν τη σορό του Χασάν Νασράλα, αρχηγού της Χεζμπολάχ από κρατήρα 40 μέτρων, που άνοιξε από το ισραηλινό χτύπημα.

Πρακτορεία ειδήσεων του εξωτερικού, όπως το Anadolu δημοσίευσαν βίντεο από την επιχείρηση ανάσυρσης, όπου διακρίνεται ένας γερανός να βγάζει το πτώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νασράλα σκοτώθηκε από το ωστικό κύμα της έκρηξης που ισοπέδωσε τα γύρω κτίρια, με τη σορό να είναι άθικτη σε μεγάλο βαθμό.

Βίντεο με τη στιγμή της ανάσυρσης της σορού:

Σημειώνεται, ότι ενώ η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του.

Πώς σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Επί πέντε ώρες ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδιζαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου το βράδυ της Παρασκευής. Πανικόβλητοι χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και άρχισαν να συρρέουν στους δρόμους και στις πλατείες στο κέντρο της πόλης. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει ότι θα πλήξει συγκεκριμένα κτίρια, στα υπόγεια των οποίων η Χεζμπολάχ αποθηκεύει όπλα και είχε καλέσει τους ενοίκους τους να απομακρυνθούν.

Ολονύχτιο ήταν το σφυροκόπημα στα νότια προάστια της Βηρυτού. Είχε προηγηθεί το σφοδρό πλήγμα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ώρες αργότερα ότι είναι νεκρός ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι: «Τα κτίρια από πάνω λειτουργούν ως ασπίδες. Μπορείτε να δείτε τα κτίρια στην καρδιά της Νταχίγιε. Όταν μπαίνεις και κατεβαίνεις στο επίπεδο του πάρκινγκ. Υπάρχει αποθήκη στρατηγικών όπλων. Η Χεζμπολάχ έχει αποθηκεύσει όπλα κάτω από τον άμαχο πληθυσμό».

Ο νεκρός ηγέτης της Χεζμπολάχ

Η αιματηρή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν επτά κτίρια στην περιοχή, μία από τις πλέον κατοικημένες στη Βηρυτό. Ένας κρατήρας βάθους πέντε μέτρων έχει σχηματιστεί ενώ διασώστες και κάτοικοι αναζητούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια.

Ο ανταποκριτής του Sky News αναφέρει. «Eίμαστε 100 μέτρα, ίσως και λιγότερο από το σημείο της έκρηξης. Βλέπουμε ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να πηγαίνουν πάνω κάτω τους δρόμους».

Το γραφείο του πρωθυπουργού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εγκρίνει την αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.