Κανένα αποτέλεσμα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Οι Αρχές αναζητούν τον 59χρονο σε όλο το νησί και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή που εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα των κινητών του.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή. Αυτή η διαδρομή θεωρείται βατή, ωστόσο για να τη διανύσει κανείς χρειάζεται πάνω από 4 ώρες καθώς είναι πάνω από 20 χλμ η απόσταση. Τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του καιρού και της θερμοκρασίας απαιτείται προσοχή.

Τα ίχνη του συνταξιούχου αστυνομικού, Έρικ Κάλιμπετ, έχουν χαθεί από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, περίπου στις 15:30 δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις αρχές σήμανε συναγερμός.

Με δύο άτομα είχε μιλήσει με την αδερφή του αλλά στην συνέχεια βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό, όπου μπήκε σε ένα κατάστημα, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε. Η υπεύθυνη του καταστήματος προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί καθώς η διαδρομή ήταν μεγάλη και η ζέστη αφόρητη ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του, σύμφωνα με το Mega.

Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Η νέα αυτή εξαφάνιση τουρίστα κάνει τον γύρο του κόσμου, μετά και την υπόθεση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στη Σύμη.

Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την εξαφάνιση του αμερικανού τουρίστα: