Υλικά
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο
- 250 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. κατίκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 2 ντομάτες κομμένες κυβάκια
- 1 κουταλιά πελτέ
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. λευκό κρασί
- 250 γρ. κριθαράκι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας ώσπου να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες το πελτέ και τα μπαχαρικά μας.
- Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα το κριθαράκι μας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά. Μόλις γίνει το κριθαράκι προσθέτουμε τον άνηθο και το μίγμα που έχουμε κάνει ανακατεύοντας το γιαούρτι με το κατίκι. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο.
- Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός.
Tips
Για να δώσουμε περισσότερη γεύση στο φαγητό μας πασπαλίζουμε το ταψί μας όταν είναι έτοιμο με κίτρινο τριμμένο τυρί.