Υλικά
- 20 φέτες φρυγανιά
- 240 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
- 8 ποτήρια γάλα
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- κανέλα σκόνη
- τριμμένο καρύδι καβουρδισμένο
Για το σιρόπι
- 2 ξυλάκι κανέλα
- 6 στικ γαρίφαλα
- 4 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
Σαντιγί
- 4 κουτάκια ermol
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια γάλα
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε για 7 λεπτά να γίνει το σιρόπι.
- Σε μία λαμαρίνα για ψυγείο στρώνουμε τις φέτες φρυγανιάς, τις περιχύνουμε με το σιρόπι που θα έχουμε ετοιμάσει και ρίχνουμε λίγη κανέλα από πάνω.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 1 ποτήρι γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
- Ξαναβάζουμε επάνω στη φωτιά και βράζουμε λίγο ακόμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή πάνω στην σιροπιασμένη φρυγανιά τοποθετώντας στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας την ermol. την ζάχαρη άχνη και το γάλα και το περιχύνουμε στην λαμαρίνα με την φρυγανιά με την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον.
Tips
Αντί για καρυδόψιχα μπορούμε να βάλουμε και φιλέ αμύγδαλο. Μπορεί να συνοδευτεί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.