Υλικά
- Για το ρυζόγαλο
- 50 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 250 γραμμάρια νερό
- 1 γραμμάριο αλάτι
- 1 γραμμάριο φλούδα λεμόνι
- 500 γραμμάρια γάλα
- 85 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 δόση βανίλια
- 15 γραμμάρια κορν φλαουρ
- Για τα μήλα ψητά
- 100 γραμμάρια μήλα κομμένα σε κύβους
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 20 γραμμάρια χυμό λεμόνι
- 2 γραμμάρια κανέλα
- 2 γραμμάρια κάρδαμο
- 50 γραμμάρια σαγκριά
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε το ρύζι μια φορά και κατόπιν το βράζουμε μαζί με την φλούδα από το λεμόνι και το αλάτι. Αφού βράσει το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Τοποθετούμε το γάλα τη ζάχαρη και την βανίλια σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει, παράλληλα αραιώνουμε το κορν φλαουρ με λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.