Υλικά

  • Για τη βάση
  • 150 γρ. δημητριακά
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ζελατίνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση: Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα multi και τα σπάμε ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και κάνουμε μία βάση στη φόρμα μας.
  1. Για τη γέμιση: Βάζουμε τη ζελατίνη με κρύο νερό. Βάζουμε την κρέμα με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε την ξινομυζήθρα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.
  5. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.