Υλικά
- Για τη βάση
- 150 γρ. δημητριακά
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ζελατίνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα multi και τα σπάμε ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και κάνουμε μία βάση στη φόρμα μας.
- Για τη γέμιση: Βάζουμε τη ζελατίνη με κρύο νερό. Βάζουμε την κρέμα με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Στο μίξερ χτυπάμε την ξινομυζήθρα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα.
- Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.
- Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.