Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 10 πράσινα σπαράγγια
  • 2 παντζάρια μέτρια (κομμένα σε κυβάκια)
  • 2 πορτοκάλια μέρλιν καθαρισμένα
  • 150 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • Άνθος αλατιού
  • πιπέρι Μαγαδασκάρης
  • Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
  • Χυμό από δύο πορτοκάλια
  • 160 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι μαζί με τα παντζάρια.
  2. 2. Αφού σοταριστούν για 3-4 λεπτά , πρόσθεσε τα τρανς από το πορτοκαλί και ανακατεύουμε να φύγουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι.
  3. Ρίξτε 1 φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου χλιαρό σταδιακά και λίγο –λίγο , ανακάτευε να απορροφηθεί από το ρύζι. Συνεχίστε με το επόμενο φλιτζάνι μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
  4. Σβήστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να τραβήξει λίγο τα υγρά του προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι αφού πρώτα δοκιμάσετε.
  5. Σερβίρετε με φρέσκα βρασμένα σπαράγγια αφού προηγουμένως τα έχετε πλύνει και καθαρίσει, και κατόπιν τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά.
  6. Συνοδεύετε με τσιπς κεφαλογραβιέρας ,και τσιπς από παντζάρια, καθώς και με βινεγκρέτ από πορτοκαλί.