Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
- 10 πράσινα σπαράγγια
- 2 παντζάρια μέτρια (κομμένα σε κυβάκια)
- 2 πορτοκάλια μέρλιν καθαρισμένα
- 150 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
- Άνθος αλατιού
- πιπέρι Μαγαδασκάρης
- Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
- Χυμό από δύο πορτοκάλια
- 160 ml παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι μαζί με τα παντζάρια. 2. Αφού σοταριστούν για 3-4 λεπτά , πρόσθεσε τα τρανς από το πορτοκαλί και ανακατεύουμε να φύγουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι.
- Ρίξτε 1 φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου χλιαρό σταδιακά και λίγο –λίγο , ανακάτευε να απορροφηθεί από το ρύζι. Συνεχίστε με το επόμενο φλιτζάνι μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
- Σβήστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να τραβήξει λίγο τα υγρά του προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι αφού πρώτα δοκιμάσετε.
- Σερβίρετε με φρέσκα βρασμένα σπαράγγια αφού προηγουμένως τα έχετε πλύνει και καθαρίσει, και κατόπιν τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά.
- Συνοδεύετε με τσιπς κεφαλογραβιέρας ,και τσιπς από παντζάρια, καθώς και με βινεγκρέτ από πορτοκαλί.