Υλικά
- 400 γραμμάρια χοιρινό καρέ
- 100 ml σάλτσα ντεμι γκλας
- 60 ml μουστάρδα
- 50 ml λευκό κρασί
- 40 ml βαλσάμικο ξύδι
- 15 γραμμάρια θυμαρίσιο μέλι
- 1 χυμό λάιμ
- θυμάρι
- 10 γραμμάρια παπαρουνόσπορος
- αλάτι και πιπέρι
- λίγος σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το χοιρινό με αλάτι, πιπέρι, 30 γρ. μουστάρδα, τον χυμό του λάιμ και το θυμάρι για 3 ώρες περίπου.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, με λίγο σπορέλαιο, σοτάρουμε το χοιρινό για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τελειώνουμε το κρέας στο φούρνο για περίπου 20’ στους 130°C
- Στο τηγάνι που σοτάραμε το χοιρινό, προσθέτουμε το λευκό κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, η ντεμι γκλάς και βράζουμε τη σάλτσα για 5-6’ μέχρι να δέσει ανακατεύοντας καλά. Αν θέλουμε σουρώνουμε τη σάλτσα από ένα σιτάκι για πιο ωραίο αποτέλεσμα.
- Για το σιρόπι βαλσάμικου, δίνουμε μια βράση στο ξύδι, προσθέτουμε το μέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βράζουμε για 10-15’ μέχρι να δέσει.