Υλικά

  • 400 γραμμάρια χοιρινό καρέ
  • 100 ml σάλτσα ντεμι γκλας
  • 60 ml μουστάρδα
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 40 ml βαλσάμικο ξύδι
  • 15 γραμμάρια θυμαρίσιο μέλι
  • 1 χυμό λάιμ
  • θυμάρι
  • 10 γραμμάρια παπαρουνόσπορος
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγος σπορέλαιο

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε το χοιρινό με αλάτι, πιπέρι, 30 γρ. μουστάρδα, τον χυμό του λάιμ και το θυμάρι για 3 ώρες περίπου.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, με λίγο σπορέλαιο, σοτάρουμε το χοιρινό για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Τελειώνουμε το κρέας στο φούρνο για περίπου 20’ στους 130°C
  4. Στο τηγάνι που σοτάραμε το χοιρινό, προσθέτουμε το λευκό κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, η ντεμι γκλάς και βράζουμε τη σάλτσα για 5-6’ μέχρι να δέσει ανακατεύοντας καλά. Αν θέλουμε σουρώνουμε τη σάλτσα από ένα σιτάκι για πιο ωραίο αποτέλεσμα.
  5. Για το σιρόπι βαλσάμικου, δίνουμε μια βράση στο ξύδι, προσθέτουμε το μέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βράζουμε για 10-15’ μέχρι να δέσει.