Υλικά
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τις τηγανίτες
-1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-2-1/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα ή περισσότερο αν χρειαστεί
-2 ολόκληρα μεγάλα αυγά
-3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
-4 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
-Μέλι
-1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, και τη βανίλια. Προσθέστε τη ξηρή μαγιά και αφήστε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
Στη συνέχεια αφού διπλασιαστεί το μείγμα της μαγιάς ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο. Μετά ανακατέψτε τα υγρά υλικά μαζί με το μείγμα από το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός. Αν γίνει πολύ πηχτό το μείγμα τότε ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε 1/4 φλιτζάνι από τον χυλό και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσουν. Σερβίρουμε με μέλι και ροδάκινα κομμένα σε φέτες.