Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Μαργαρίνη για το τηγάνισμα
- 4 αυγά
- Μισό ποτήρι γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
- 6 χοντρές φέτες από Πασχαλινό τσουρέκι ή φέτες ψωμιού
- 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν. Βουτάμε μέσα στο μείγμα τις φέτες του τσουρεκιού.
Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τηγανίζουμε τις φέτες τσουρεκιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν.
Σε ένα ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση. Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στη συνέχεια σερβίρουμε τις φέτες από τα τσουρέκια με τη σοκολάτα γκανάζ και λίγες μπανάνες. Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο τσουρέκι, αλλά παρόλα αυτά θέλετε να παρασκευάστε δικό σας Πασχαλινό τσουρέκι.