Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • Για το κέικ
  • -500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • -150 γραμμάρια ζάχαρη αχνη
  • -1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν παουντερ
  • -200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
  • -4 αυγά
  • -150 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα
  • -1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
  • -1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • -Λίγο μοσχοκαρυδο τριμμενο
  • -100 γραμμάρια φιστικια αιγινης αναλατα
  • -100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • -80ml κονιακ
  • -150ml γάλα
  • -Αλεύρι για τη φορμα
  • -Ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • -225 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένα
  • -1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • -1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • -100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια

sidagi.gr

Εκτέλεση

Για το κέικ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μπεικιν παουντερ, κανέλα, γαρύφαλλο και το μοσχοκαρυδο. Ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Βάζουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το χτυπά για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε και το αλεύρι με τα μπαχαρικά κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα, την κουβερτούρα λιωμενη,το γάλα κ τα φιστίκια αιγινης, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ κ πασπαλίζουμε με αλεύρι.Χτυπάμε καλά τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι κ αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυφτεί και ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια χοντροκομμένα και σερβίρουμε.