Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- -2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- -1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- -½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- -¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- -1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- -8 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- -½ κούπα μέλι
- -½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- -ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- -4 αυγά
- -¾ της κούπας γιαούρτι
- -Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, προαιρετικά
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 28 εκ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το κάρδαμο.
Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μέλι και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τα αυγά, 1 κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενές χυλός.
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατεύετε.Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε περίπου 40 με 45 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη.