Υλικά

  • 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσης
  • 90 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο
  • 60 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 60 γραμμάρια καφέ ζάχαρης
  • 3 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζετε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί.

Θρυμματίστε στο μπλέντερ νιφάδες βρώμης και στη συνέχεια ανακατέψτε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.

Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και ρίξτε το στο κάδο του μίξερ ανακατεύοντας σε δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το γάλα και ανακατεύετε στη μεσαία σκάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε σε μέτρια σκάλα μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Βάζετε τη ζύμη σε μεμβράνη και φυλάξτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο και ανοίγουμε με πλάστη φύλο πάχους μισού εκ. Κόβετε τη ζύμη με κυκλικά κουπ απ.

Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα με αντιστάσεις για 12 -14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά σε σχάρα και αποθηκεύετε σε αεροστεγές βάζο.