Υλικά
- 1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- Χυμός από δύο πορτοκάλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 1 μπολ ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα). Στον κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο.
Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Βάζουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά-σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει.
Για να πλάσετε τα μπισκότα θα πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού και θα κάνετε μπαλάκια ζύμης μεγέθους όσο ένα «κεφτεδάκι», ώστε να βγουν ομοιόμορφα. Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα.
Στη συνέχεια, παίρνουμε το μπολ με τη ζάχαρη και βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα.
Τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 – 15 λεπτά.
Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.