Υλικά
- Για τη βάση
- 70 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα τύπου πτι μπερ
- Για το frozen yogurt φράουλα
- 3 κούπες καθαρισμένες φράουλες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή λιγότερο ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα κεράσια)
- 2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Εκτέλεση
Για τη βάση
Ανακατέψτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε στον πάτο ενός ταψιού κυκλικού, μεσαίου μεγέθους. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα το frozen yogurt φράουλα.
Παγώνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Για το frozen yogurt φράουλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε. Αφήστε να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα κεράσια και να απελευθερώσουν το χυμό τους.
Σιγοβράστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σπρώξτε τις φράουλες από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.
Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τις φράουλες από την πλευρά του κόσκινου. Απομακρύνετε τις φράουλες από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.
Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι της φράουλας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Αφού παγώσει καλά, το ρίχνετε πάνω στην μπισκοτένια βάση και αποθηκεύετε στην κατάψυξη.