Υλικά
- Για 8-10 άτομα
- Για το κέικ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 230 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 120 γραμμάρια γάλα φρέσκο, πλήρες
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γραμμάρια κακάο
- 30 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Για την γέμιση και την επικάλυψη
- 400 γραμμάρια σοκολάτα
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Για το κέικ
Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου αφρατέψουν, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σιγά-σιγά και το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών.
Όταν ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε στον κάδο την κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε την κανέλα ,το αλάτι και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαλακή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24-25 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για την γέμιση και την επικάλυψη
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και αναμειγνύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε τη κρέμα που μόλις εκτελέσαμε να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να αλείφεται.
Όταν το κέικ έχει κρυώσει, το κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι οριζοντίως στη μέση, ώστε να πάρουμε 2 ίδιους σε πάχος δίσκους.
Αλείφουμε τον ένα δίσκο με μία στρώση από τη σοκολάτα της επικάλυψης.
Από πάνω τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο και καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του καθώς και τα τοιχώματα του κέικ με την υπόλοιπη σοκολάτα της επικάλυψης.