Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- Για τα μπράουνις
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας καφέ εσπρέσσο διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
- 1 συσκευασία μπισκότα της αρεσκείας σας
- 12 αυγά
- 80 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
- 380 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κιλό κουβερτούρα
- 380 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κούπα γλυκό του κουταλιού κεράσι κομμένα στη μέση
- Για τη σαντιγί
- Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τα μπράουνις
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και τον καφέ να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας το αλεύρι, τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα κερασάκια και ανακατεύουμε.
Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο ταψάκι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο) για 18 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί. Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.
Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά