Υλικά

  • Για τις τηγανίτες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα πλυμένα βατόμουρα
  • Για το σιρόπι
  • 1/2 χυμός λεμόνι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι μέλι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα για περίπου 5 λεπτά και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

‘Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά, ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές.

Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Για το σιρόπι

Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι για 20 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι.