Υλικά

  • 1 κιλό γλυκόπικρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένο (περίπου 3 φλιτζάνια)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού, όπως Cointreau ή Grand Marnier
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι μικρό
  • 1/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

sidagi.gr

Εκτέλεση

Τοποθετήστε ένα μέτριο τηγάνι και γεμίστε με περίπου 1 ίντσα του νερού σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει.

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ από γυαλί ή μέταλλο και τοποθετήστε το πάνω από το νερό που σιγοβράζει.

Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει για περίπου 8 λεπτά.

Αφαιρέστε το μείγμα της σοκολάτας από τη φωτιά, προσθέστε μαρμελάδα, λικέρ και το ξύσμα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε σε ένα πιάτο.

Το βάζουμε στο ψυγείο, περίπου 2 έως 2 1/2 ώρες.

Μόλις γίνει το μείγμα στερεό, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε το μείγμα και κάνετε μπάλες μικρές.

Ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας για να δημιουργήσετε ομαλές τρούφες γύρο, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ganache.

Τοποθετείστε τη σκόνη κακάο σε ένα ρηχό πιάτο και τρούφες ρολό στη σκόνη στο παλτό, τινάζοντας ότι περισσεύει. Βάζετε στο ψυγείο.