Υλικά
- 250 γραμμάρια νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κλωναράκι βανίλια κομμένο στα δύο κατά μήκος
- 600 γραμμάρια κεράσια καθαρισμένα
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα πυκνό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πολτοποιούμε τα καθαρισμένα κεράσια και τα αδειάζουμε σε βαθύ μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε το σιρόπι αφού αφαιρέσουμε το κλωναράκι βανίλιας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη και ανά μία ώρα ανακατεύουμε με το σύρμα. Επαναλαμβάνουμε για πέντε φορές.