Υλικά

  • 4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 4 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 16 μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο, κομμένο σε τρίγωνα
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Για τη σάλτσα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τις φέτες κολοκυθάκια για ένα λεπτό και αμέσως μετά βάζετε σε παγωμένο νερό. Από πάνω, τοποθετείτε μια φέτα ντομάτα, κολοκυθάκια, ελιές, ανθότυρο, δυόσμο και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. (Μια ντομάτα, ένα κολοκυθάκι. 50 γραμμάρια ανθότυρο και 4 ελιές αποτελούν μια μερίδα)