Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας περίπου 400 γραμμάρια
- 2 μεγάλα κόκκινα μήλα 500-600 γραμμάρια, τριμμένα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
- 5 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
- 3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα
Εκτέλεση
Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε.
Στον τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβουμε τα μήλα και τα στύβουμε τα μήλα πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.
Ανοίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Το απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο και το απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτουμε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του. Με μεγάλη προσοχή τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβουμε το ρολό σε 10 ίσα μέρη. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα ρολά μας ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι). Πασπαλίζουμε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά.