Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 500 γραμμάρια φασολάκια μακριά καθαρισμένα και πλυμένα
- 250 γραμμάρια αρακά
- 2 καρότα κομμένα σε καρέ
- 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (προτιμήστε μπουτάκια)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω-γύρω, για 8 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρη τη σκελίδα, τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 6 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.