Υλικά
Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν μια κακή φήμη να τα συνοδεύει και δεν είναι ακριβώς μυστικό πως είναι τα λιγότερο αγαπημένα λαχανικά των περισσότερων. Μόνο που υπάρχει τρόπος να γίνουν λαχταριστά και να εκτιμηθούν από τους πάντες: στον φούρνο. Έτσι τα σερβίρουν άλλωστε στα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως και οι αστεράτοι σεφ κάτι θα ξέρουν προφανώς από γεύση. Είτε μόνα τους είτε ως συνοδευτικό σε αναρίθμητα πιάτα, τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών είναι μια εξαίσια λιχουδιά που περιμένει να την ανακαλύψουμε. Πώς τα φτιάχνουμε; Κόβουμε τις άκρες τους και μετά τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί και δεν τσιγκουνευόμαστε τα καρυκεύματα. Ένα κουταλάκι της σούπας θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο, μισό κουταλάκι πιπέρι και μια γενναία πρέζα αλάτι θα «ξυπνήσει» τη γεύση τους. Αλλά και δυο γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να φτάσει το μείγμα παντού. Και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 230 βαθμούς Κελσίου. Για να γίνουν τραγανά από κάθε πλευρά, ανοίγουμε τον φούρνο και τα γυρνάμε, ψήνοντας για άλλα 10 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. Αν τα θέλουμε πολύ τραγανά, τα αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα…