Υλικά
Είναι γεγονός πως το τηγανητό αυγό είναι από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις στην κουζίνα. Το ίδιο κάνει όμως και ο φούρνος μικροκυμάτων και μάλιστα πιο γρήγορα και απείρως καθαρότερα. Για εκείνες τις φορές λοιπόν που σε πιάνει η τεμπελιά, το περιοδικό Good Housekeeping έλεγξε στο εργαστήριό του όλες τις διαφορετικές εκδοχές των αυγών (τηγανητό, ποσέ, βραστό και scrambled) και μας λέει πως πράγματι βγαίνουν όλες υπέροχες. Η γρηγορότερη και απλούστερη εκδοχή των αυγών στον φούρνο μικροκυμάτων είναι το τηγανητό. Ή σχεδόν τηγανητό. Πώς γίνεται; Ψεκάζεις ένα πιάτο με σπρέι μαγειρικής ή το περνάς ελαφρά με λίγο βούτυρο. Σπας το αυγό στο πιάτο και τσιμπάς ελαφρώς τον κρόκο με τη μύτη του μαχαιριού. Βάζεις τον φούρνο στο δυνατό και 45 λεπτά έχεις πανέτοιμο ένα λαχταριστό τηγανητό αυγό! Το οποίο μπορεί να μοιάζει πως δεν έχει γίνει, μας λέει πάντα το περιοδικό, αν το δοκιμάσεις όμως θα δεις πως είναι έτοιμο…