Υλικά
- 1 μεγάλο κεφάλι μαρούλι
- 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, χοντροκομμένο
- 1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 8 μεγάλα φύλλα δυόσμου, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- Για το ντρέσινγκ: 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο,2 κ. γλ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 1 κ. γλ. μουστάρδα, 1 κ. γλ. νερό, 1/4 κ. γλ. αλάτι, 1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σκίστε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε το μαζί με τα μυρωδικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Σε ένα βάζο που κλείνει καλά τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κλείστε καλά το βάζο και ανακινήστε το ντρέσινγκ μέχρι να ανακατευτεί καλά, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Περιχύστε τη σαλάτα με περίπου τα 2/3 του ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ντρέσινγκ αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε αμέσως.