Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 2 1/4 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 3/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βασιλικό, χυμό λεμονιού, ρίγανη και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Ανοίξτε τη ζύμη πίτσας σε ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα σπανακιού πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στην άκρη της κρούστας πίτσας. Καλύψτε με 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
- Τοποθετήστε τις ντομάτες πάνω από την πίτσα και απλώστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα και τη φέτα πάνω από τις ντομάτες.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα της πίτσας να ροδίσει και το τυρί να λιώσει, περίπου 15 λεπτά.