Υλικά
- 350 γρ. γιαούρτι (πλήρες)
- 2 μεγάλα αγγούρια
- 2- 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- Μια χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας ή άνηθο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Για κρεμώδες τζατζίκι με τέλεια συνοχή πρέπει να αποφύγετε την περίσσεια νερού. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με το ξεφλούδισμα και το ξεσποράρισμα του αγγουριού.
- Στη συνέχεια, είτε το τρίβετε είτε το ψιλοκόβετε και σουρώνετε καλά το αγγούρι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
- Προσθέστε μια πρέζα ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Πασπαλίστε με τη σκόνη πάπρικας.
- Σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να αναπτυχθούν πλήρως οι γεύσεις.
- Προαιρετικά: λίγο πριν το σερβίρισμα ψιλοκόψτε χοντροκομμένα ένα ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου ή άνηθο και πασπαλίστε από πάνω.