Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ, συν επιπλέον ξύσμα για το σερβίρισμα
- 50 ml τζιν
- 280 ml κρέμα γάλακτος
- 250 ml τόνικ
- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Λεπτές φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
- Βουτυρώστε μια φόρμα 23 εκατοστών. Βάλτε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και θρυμματίστε τα με έναν πλάστη ή χτυπήστε τα στο μούλτι. Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ και περιχύστε τα με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν πλήρως όλα τα ψίχουλα. Ρίξτε τα στην προετοιμασμένη φόρμα και πιέστε τα καλά στη βάση για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί καλά.
- Για να φτιάξετε τη γέμιση, βάλτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λάιμ σε ένα μπολ και χτυπήστε το με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα το τζιν και την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και να ομοιογενοποιηθεί. Ρίξτε το πάνω στη βάση μπισκότων και απλώστε το καλά σε όλη την επιφάνεια. Αφήστε το να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Αδειάστε το τόνικ σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και βράστε σε δυνατή φωτιά. Μόλις μειωθεί σε σιρόπι (περίπου 3- 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά), κρυώστε λίγο, προσθέστε το χυμό λάιμ και τις φέτες λεμονιού και ρίξτε το στο cheesecake.
- Αφήστε το να κρυώσει πριν σερβίρετε.